september 2016

september 2016

Vaders! Ken je de frustratie dat je kid niet luistert? Dat je allerlei tips krijgt om het op een andere manier te doen terwijl jij van binnen weet: op mijn manier moet het toch ook kunnen? Maar dat je toch -logisch!- tegen zaken aanloopt? Natuurlijk! Leer op zondag 23 oktober tussen 13h00-17h00 hoe jij je kind bereikt en dat het werkt. Nuttige informatie over communicatie. Tot dan in een mannen-workshop (gegeven door mij, dat wel).

Moeders: wie herkent deze zin ergens n klein beetje: “Mijn man doet zijn papa-dag prima en als hij dit en dit en dat op mijn manier doet, kan ik die dag nog rustiger werken….”? Daar praten we n andere keer over, ok?!

wanhooppapa rapport

augustus 2016

augustus 2016.

Na een heerlijke vakantie: Een nieuw seizoen. De workshops beginnen weer. Er zit een natuurlijke opbouw in: nieuw schooljaar, nieuwe voornemens:

Positief opvoeden mbv NLP op zondag 23 oktober. Dit is rond de week van de opvoeding. Vrolijke en positief krachtige, nuttige workshop

Hechtingproces bij kinderen en de ouderrol daarbij op zondag 13 november. Het blijft relevant, ook op bijv. puberleeftijd: hoe je gehecht bent aan de personen waarmee je begon, zo ga je ook om met vriendschappen. Hier is veel te leren voor ouders, ouders zijn zeer geinteresseerd. Niet alleen in het hechtingproces de eerste maanden, maar ook na het eerste jaar, de peutertijd, de kleutertijd. Hechtings-stijlen.

Dan familieopstellingen. Velen hebben er van gehoord, er mee te maken gehad. eens meegekeken en nu volgen ze een workshop: Soms is er een specifieke vraag rondom het eigen gezin of het gezin van herkomst. Dan weer is het gewoon nieuwsgierigheid, of is er een probleem in het werk wat mogelijk te maken heeft met problemen van toen. Kom kijken, welkom! De workshop is op za&zo middag 11&12 februari2017

En tot slot: Workshop van 2 april 2017 delen van jezelf: jouw teveel van het goede, de pijn die eronder zit en dat deel in jou wat daar op een gezonde manier mee om kan gaan. De inhoud: “intrapersoonlijke dynamiek, hoe doe ik dat nou met mezelf van binnen, hoe reageer ik nu op situaties,prikkels, personen van buiten?” blijft voor mij telkens weer verrassend actueel spelen. En ik denk in ieder van ons. Ken u zelve.

Met de begeleiding binnen deze praktijk hoop ik dat iedere volwassene, iedere ouder, zichzelf goed kan leren kennen, dingen herkennen, of zich leren hervinden. Dit leidt tot gelukkiger volwassenen en gelukkige kinderen, die hun eigen nieuwe levenspad gaan. Prachtig!

februari 2016

Mooie workshops zijn er geweest!

nlp wereldmodelbaby bijziendfamilieopstellingenmoeder en kindburnouten nu even niets

Positief opvoeden met behulp van NLP in het najaar; Wat hebben we aandacht gegeven: “zeg wat je wil zien, doe aan Voorleven, alles wat aandacht krijgt groeit, maar vooral: hoe kom ik aan bij mijn kind? Puberbrein! ” Het was een positieve praktische leuke dag!

In januari: Hechtingproces bij kinderen en de ouderrol daarbij; ja natuurlijk praten we over de ontwikkeling van dat kleine kindje, al voor de geboorte start het hechtingproces, de eerste maanden, jaren erna. Maar natuurlijk komen we ook uit bij onszelf als ouders. Hoe doen we dat eigenlijk? Wat maakt dat dingen vanzelf gaan? Wat ligt ervoor als het minder makkelijk gaat of onbekend is? Leerzame dag, veel informatie en t raakt ook iets aan.

Vorige week nog: Mamazelf, familieopstellingen; Iedere vraag, hoe groot of klein ook, mag er zijn. Van gewoon nieuwsgierig kennismaken tot het issue waar je al tijden mee bezig bent. Met een veilige groep volwassenen kijk jij naar een voor jou concrete vraag.
Uiteindelijk kom je daar ook weer bij uit. En intussen heb je ervaren hoe je systeem van herkomst door jou beleefd wordt, met jouw verlangen als leidraad. Inzicht in hoe jouw familiesysteem voor je gewerkt heeft of nog doet.

En als het de tijd daarvoor is,

kom 17 april 2016 naar de Workshop Mamazelf, vervolg: wetende van je familiesysteem, werk je met jouw verlangen. Hoe werken de dynamieken in jezelf? Leren over de verschillende delen: traumadeel, overlevingsdeel, met het gezonde deel als basis, telkens.

Ikzelf heb voldoening, binnen deze praktijk, om dit mogelijk te maken, voor eenieder. Draag zorg voor professionaliteit en toewijding. Om dat te kunnen doen, heb ook ik, net als ieder ander, echt de tijd nodig om tot rust en bij mezelf te komen. Het leven geeft zoveel in hoog tempo, ik snak soms naar n Mindful stukje aarde! Ik probeer dat te maken, op gezette tijden, heerlijk!

 

 

september2015

taxi mamaNieuw schooljaar. Wat zijn mijn prioriteiten?
Als mens goed in mijn vel steken. Vandaaruit fijn werken, kinderen goed begeleiden. Liefdevol zijn. Voor mezelf en in mijn relaties.

De workshop positief opvoeden van zondag 11 oktober past heel goed bij dit voornemen.
Maar ook een dagje mamazelf: rustig saunadagje, beetje dobberen, bladeren en leuten.

Van alle producten, workshops die deze praktijk biedt, kom ik uiteindelijk uit bij de kern, tevens de naam van de praktijk: Mamazelf.
Zelfkennis, zelfliefde, rust is de basis. Als we die serieus nemen en daar telkens bij blijven, dan komt daaruit voort de oerkracht en levensvreugde van een moeder, waar behalve jijzelf, een heel gezin van mag genieten en een voorbeeld krijgt.

Dan past een “o help, nieuw schooljaar, we beginnen weer, taxi mama”-dipje na een heerlijke vakantie daar heel logisch bij.

mei 2015

Mama-zelf moment

Meestal heb ik de schema’s van alle gezinsleden simultaan in het hoofd (om gek van te worden, denk ik overigens regelmatig).

Gelukkig gaat het goed met wat regelmaat en discipline. Met het laten schieten van iets waar ik nu echt even de puf niet meer voor hebt. En bedenken dat dit een reden heeft (vaak onverwachte gebeurtenissen, waar ik zo vliegensvlug op ingespeeld heb, dat ik de weerslag ervan niet meer herken)

Blijven zorgen voor een vast mama-zelf-moment: Dat vind ik gek genoeg het moeilijkste. Eigenlijk zouden we dit nooit mogen laten schieten: We hebben het nodig. Per week, dag, maand, dat weet je zelf het beste. Het hoeft geen razend interessante hobby te zijn, welke je op zo’n zelf-moment beoefent, liever niet, zelfs. Bij voorkeur doburnoute je dus even helemaal…pffff…niets.

Daarbij bedenken dat dit goed gekozen, vast terugkerend moment allernoodzakelijkst is voor een druk georganiseerd mens; voor jou, voor mij. Dit mezelf werkelijk toestaan zonder verder door te denken.

Na een paar weken voel ik me werkelijk beter, mag niemand meer aan mijn moment komen, voelt het niet meer onwennig, verontschuldig ik me niet meer, wissel ik het niet meer in voor iets anders, ben trouw aan mezelf. Dat laatste was gek genoeg nog het minst makkelijk.

maart 2015 Loslaten

Loslaten is niet ophouden met liefhebben

Het is herkennen dat ik het niet voor een ander kan doen

Loslaten is niet mezelf afsluitenpositief opvoeden

Het is realiseren dat ik een ander niet kan beheersen

Loslaten is niet iets mogelijk maken

Maar toestaan dat de dingen gaan zoals ze gaan

Loslaten is niet vechten tegen machteloosheid

Maar accepteren dat de uitkomst zich niet laat dwingen

Loslaten is niet een ander willen veranderen of verwijten maken

Maar het beste ervan maken voor mijzelf

Loslaten is niet zorgen voor, maar geven om de ander

Loslaten is niet uit handen nemen, maar ondersteunenopvoeden en loslaten

Loslaten is niet oordelen

Maar toestaan dat de ander ook gewoon een mens is

Loslaten is niet proberen de uitkomst te regelen

Maar accepteren dat de ander zijn eigen weg gaat

loslaten is niet beschermen

Maar toestaan dat de ander zijn eigen realiteit onder ogen ziet

Loslaten is inzien dat de ander zich niet laat controleren

Maar dat ik alleen kan streven naar diegene die ik droom te zijn

Loslaten is minder bang zijn en meer liefhebben

Nelson Mandela

februari 2015

Workshop Positief opvoeden met behulp van NLP. Voor deelnemers heeft deze workshop veel opgeleverd, meer begrip en beter kunnen afstemmen met hun kinderen. Voor mamazelf o.a.  het gebruik van hulpbronnen. Vanwege extra belangstellenden is er op zondagmiddag 15 februari 13h00-17h00 een extra workshopdatum. Ben je benieuwd? Geef je op voor deze training en klik op NIEUW.

januari 2015

Positief opvoeden; een mooi voornemen voor 2015!

Hoe maak ik contact met mijn kind? Hoe dring ik werkelijk tot mijn kind door? Hoe houd ik het gezellig aan tafel? Hoe blijf ik zelf een positief gevoel houden?

Dat zijn vragen waar alle moeders dagelijks weer antwoorden op weten te vinden.

Natuurlijk kennen we de adviezen van het consultatiebureau, horen we van triple P en weten we zelf ook waar we in contact met volwassenen het meest bereiken. Voor het nieuwe jaar heeft Mamazelf drie nieuwe zondagmiddagtrainingen ontwikkeld. De eerste heet positief opvoeden met NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) en is op 25 januari 2015

Zeggen de termen “Rapport”, “Representatiesystemen”, “Hulpbronnen” en “herkaderen” je iets? Ben je benieuwd wat voor jou werkt? Geef je op voor deze training en klik op NIEUW  

December 2014

Als ouders veranderen verandert het kind mee…….

Dit vind ik een gerusttellende zin.  

Het kan zijn dat je je als ouder zorgen maakt om de stemming of het gedrag van je kind. Je wil het graag helpen, je probeert eens wat, het helpt even, maar het komt weer terug. dan vraag je je af of er meer aan de hand is. Misschien denk je wel aan diagnoses als adhd, depressie of autisme. Misschien verwerp je die gedachte weer omdat het niet geheel past, omdat het beeld wisselt, of zich niet in alle situaties en omgevingen toont. Voorop gesteld: er is iets aan de hand. Het kind toont iets. Dat doet het niet voor niets. Kinderen spiegelen, zoals bijv. druk worden als een van de ouders het druk heeft en dat ook uitstraalt. Maar het kan ook zijn dat kinderen thuissituaties of stemmingen gaan interpreteren en op zichzelf betrekken. Wie doet dat als volwassene niet af en toe? Kinderen net zo. Maar kinderen praten daar vaak nog niet over, omdat ze zelf nog te jong zijn om goed te begrijpen hoe dat gaat. Te jong om te beseffen hoe dat werkt: innerlijke aannames ontwikkelen.

Een praktijkvoorbeeld: Een kind is als babytje veel ziek geweest en groeit op. Ouders zijn trots maar nog zorgvuldig, verzorgend, wel loslatend, maar controlerend. Onbewust pakt het kind op dat het leven niet zonder gevaar is; de innerelijke aanname is: “ik kan het niet alleen, een ouder moet in de buurt zijn”. Het gedrag is angstig, het kind vraagt veel sturing en begeleiding.

Dat geeft uiteindelijk problemen bij de ouders; het kind is toch al oud genoeg om meer op haar eigen benen iets te ondernemen? Maar het wil niet, durft niet. Dat geeft weer zorgen, er is toch niet meer aan de hand? Het angstig gedrag neemt toe.

Het besef bij ouders dat datgene wat zij zelf uitstralen, opgepakt is door hun kind, die daar een eigen innerlijke overtuiging van maakt, wat telkens toch gevoed wordt, maakt bespreekbaar hoe de eigen gevoelens van de ouders zijn onstaan (de babytijd) en zich hebben ontwikkeld.

Nadenken over “wat is van mij en wat is van mijn kind?” geeft ruimte en begrenzing en een gefundeerde basis voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar: uitstralen: ëen glimlach van vertrouwen, er wordt van jou gehouden” en “mijn kind, jij komt goed”.*

Na de eerste stappen komt het kind met steeds meer plezier los. Zij staat op zichzelf, durft op weg en komt telkens even naar je toe om haar verhalen te vertellen.

Als ouders veranderen, verandert het kind mee.

*bron: Paul van Vliet

 

 

december 2013

Moederliefde betekende voor mij beschermen.

Nu de  kinderen groter worden vind ik ook het volgende waar:

Loslaten is niet beschermen

maar toestaan dat iemand zijn eigen realiteit onder ogen kan zien.

Loslaten is minder bang zijn en meer liefhebben.

En uiteindelijk wil ik ook praktisch handelen, daar waar nodig.

Zie een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen op zaterdagen in het nieuwe jaar.

Wie aanvullend verzekerd is kan restitutie krijgen, ook fijn!

EHAKfeb14